Echipajele de pompieri din Dublin, în alertă înainte de Halloween

175
Pic: @DubFireBridgade

Stațiile de pompieri din Dublin au fost foarte solicitate în această perioadă premergătoare Halloween-ului.

Ofițerul Darren O’Connor a declarat că a existat o creștere de 300% a numărului de incendii anul acesta acesta comparativ cu 2019.

Vorbind la Morning Ireland RTÉ, el a spus că aceste incendii sunt etichetate drept „incendii mici”, iar stațiile s-au ocupat de „aproape 700 astfel de incidente în ultimele șase săptămâni”.

O’Connor a explicat că aceste incendii degajă multe toxine și reprezintă un pericol pentru public.

„Au fost înregistrate daune uriașe aduse mediului, amenajărilor locale și parcurilor de pajiști, lucruri de care oamenii au într-adevăr nevoie în condițiile actuale.”

El a reamintit publicului că importul, deținerea și utilizarea artificiilor este ilegală și că unele leziuni legate de artificii pot să afecteze vieți. Asta pentru că deși unele sunt mici, au o forță explozivă masivă, de aceea sunt considerate și interzise.

„Dacă aveți de gând să aprindeți un foc, păstrați-l mic și asigurați-vă că aveți aproape o pătură specială pentru protecție sau o găleată cu apă”, a spus el.

„Nu folosiți benzină sau motorină pentru a aprinde focul și asigurați-vă că costumele copiilor nu sunt inflamabile sau sunt făcute din produse din plastic.”

Între timp, proprietarii de animale de companie au fost îndemnați să-și microcipeze animalele de companie, deoarece pot fi îngroziți de zgomotul focurilor de artificii și pot fugi de acasă.

Gillian Bird, șeful educației și mass-media din DSPCA, a declarat: „Mai avem câini și pisici care nu sunt microcipați, ceea ce înseamnă că, dacă se pierd, fugind înspăimântați, vor fi foarte dificil de capturat și identificat.”

Bird i-a sfătuit pe proprietarii de animale de companie ținute în aer liber să înceapă să le aducă înăuntru au cel puțin să se asigure că grădinile sunt sigure.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii