După doi ani de pauză, festivalul dedicat Sfântului Patrick revine în Dublin

270

”Connections” este tema anunțată, pentru acest an, a Festivalului St Patrick din Dublin, care începe mâine și durează până pe 20 martie. Pe lângă evenimentele tradiționale, cum ar fi parada de St Patrick, evenimentul din acest an include și un „Festival Quarter” la Muzeul Național al Irlandei, cu activități pe timp de zi și de noapte, inclusiv muzică live, spectacole artistice și preparate culine.

Toate evenimentele de pe parcursul zilei sunt gratuite, în timp ce, pentru unele manifestări de seară se cer bilete, mai multe informații putând fi obținute pe www.stpatricksfestival.ie. Parada din Dublin are loc pentru prima dată în ultimii trei ani, iar organizatorii spun că festivalul invită întreaga țară să se reconecteze după „provocările de neegalat din ultimii ani”. Comisarul adjunct Anne Marie Cagney a declarat că Gardaí va fi prezentă pe tot parcursul festivalului pentru a menține oamenii în siguranță și pentru a se asigura că evenimentele sunt lipsite de incidente.

Oamenii legii îi sfătuiesc pe cei care participă la manifestările dedicate Zilei Sf. Patrick din întreaga țară, să-și planifice călătoria în avans și să sosească mai repede în locațiile respective. Irlandezii, și nu numai sunt, de asemenea, sfătuiți să aleagă dinainte zona în care doresc să admire parada, să aibă grijă de lucrurile personale și să țină copiii sub atentă supraveghere.

Directorul de strategie și implicare publică a Festivalului, Aileen Galvin, a spus că sunt „absolut încântați” să readucă „lumină și bucurie” oamenilor după câțiva ani provocatori.

Ea a spus că prognoza meteo pare promițătoare, dar i-a sfătuit pe oameni să vină îmbrăcați adecvat și cu încălțăminte confortabilă, dând asigurări că evenimentul va fi unul grandios.

„Avem zece concursuri anul acesta, de obicei sunt doar cinci, dar am dublat numărul lor și avem 13 fanfare. Sunt trupe din Irlanda, Scoția, Germania și multe care vin din SUA. Avem niște concursuri creative fabuloase și unul dintre cele cheie, în acest an, care este nou-nouț, este sponsorizat de Waterways Ireland și va fi pe râul Liffey.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii