Doi pescari au salvat un bărbat care se aventurase pe mare. Cei doi nu sunt la prima ”ispravă” de acest gen

158
Image: RTE.ie

Un înotător care a intrat în dificultate în largul coastei din Co Galway, în această dimineață, a fost salvat de doi pescari care au mai participat la acțiuni de salvare pe mare, în acest an.

Tată și fiu, Patrick și Morgan Oliver, au venit în ajutorul bărbatului, deși se ceruse deja asistența bărcii de salvare Galway RNLI. Victima era agățată de pietre la 200 de metri de țărm, însă a fost adusă la mal în siguranță.

Cei doi au fost recunoscuți pentru curajul lor, după ce, în vară, le-au salvat pe Sara Feeney, 23 de ani, și Ellen Glynn, 17 ani. Fetele se aflau în derivă pe mare, nemaiputând să revină la țărm.

Tot cei doi au salvat un înotător din râul Corrib în luna septembrie.

Acțiunea de salvare din această dimineață s-a produs imediat după ora 10.30, când un membru al publicului a dat alarma.

„Garda de coastă irlandeză a solicitat ajutorul bărcii de salvare din Galway. Patrick și Morgan Oliver pescuiau pe Salthill la acea vreme și l-au văzut pe bărbatul care se refugia pe stânca Palmer la aproximativ 200 de metri de țărm.

„L-au luat la bordul bărcii lor de pescuit și l-au adus înapoi la docurile din Galway. Între timp, barca de salvare Galway s-a întors la mal.”

Bărbatul a primit primul ajutor până la sosirea unei ambulanțe. Autoritățile atrag încă o dată atenția vizavi de pericolul la care se expun cei care înoată sau ies cu barca în larg, în această perioadă a anului.

În ultima lună, tot mai multe persoane care s-au aventurat în larg, au avut nevoie de ajutor ca să ajungă în siguranță la mal.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii