Deschiderea școlilor lunea viitoare, nerealistă, susține liderul Sinn Fein

340
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Liderul Sinn Féin, Mary Lou McDonald, i-a transmis premierului Micheál Martin că redeschidea școlilor, lunea viitoare, nu este „realistă”.

Într-un mesaj pe Twitter, McDonald a menționat că a purtat discuții cu primul ministru despre această problemă, spunând că există o anumită îngrijorare cu privire la revenirea în siguranță a copiilor, pe băncile școlilor.

Anterior, ministrul sănătății a declarat că se așteaptă ca Guvernul să ia o decizie miercuri dimineață cu privire la redeschiderea unităților de învățământ pe 11 ianuarie.

Asta în timp ce Uniunea Profesorilor din Irlanda recomandă ca perioada actuală de închidere a acestora să fie prelungită cel puțin până la 18 ianuarie.

„În mod logic, data redeschiderii ar trebui să fie cel puțin 18 ianuarie, deoarece aceasta va permite perioada de 14 zile care este necesară pentru a determina dacă punerea în aplicare a măsurilor de nivel 5 a fost sau nu eficientă în suprimarea răspândirii virusului în comunitate.

„Ar fi mai înțelept și mai prudent să ai o scurtă întârziere, oricât de inconvenientă ar putea fi, decât să riști ca școlile să devină centre de răspândire a virusului.”, a precizat secretarul general al TUI, Michael Gillespie.

Ministrul Roderic O’Gorman a declarat că Guvernul dorește să evite „închiderea de durată” a școlilor și a furnizorilor de servicii de îngrijire a copiilor, dar a adăugat că situația este în curs de revizuire constantă.

Vorbind la Morning Ireland de la RTÉ, el a spus că NPHET a susținut mereu că școlile sunt locuri sigure, iar decizia de a întârzia redeschiderea lor a făcut parte dintr-un efort susținut de reducere a mișcărilor.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii