De astăzi este obligatorie purtarea măştilor de protecţie în mijloacele de transport în comun

737
Imagine de Tumisu de la Pixabay

Purtarea măştii este obligatorie începând de astăzi în mijloacele de transport în comun pentru a combate răspândirea coronavirusului, Irlanda intrând, de astăzi, într-o nouă fază a relaxării măsurilor restrictive. În acest mod, autorităţile vor putea creşte capacitatea acestora de la 20% la 50%.

Aşadar, de astăzi, 29 iunie, s-au deschis lăcaşurile de cult, barurile, restaurantele, sălile de sport, muzeele, teatrele, cinematografele şi saloanele de coafură/frizerii.

Leo Varadkar anunţase săptămâna trecută că această a treia fază a relaxării va începe mai devreme de luna iulie, cum era prevăzut iniţial, dacă condiţiile sanitare continuă să se îmbunătăţească.

„Până la 50 de persoane se vor putea întâlni în interior şi până la 200 de persoane în exterior, cu condiţia respectării distanţării sociale şi a indicaţiilor sanitare”, a adăugat el.

Acesta a insistat că acum „responsabilitatea fiecăruia” va fi „mai importantă ca niciodată” şi a cerut concetăţenilor să continue să menţină o distanţă de doi metri „ori de câte ori este posibil”.

„Pentru a preveni răspândirea virusului, purtarea unei măşti va fi obligatorie în transportul public.”, a avertizat el.

„De asemenea, am decis să începem din 9 iulie ridicarea restricţiile de călătorie între Irlanda şi anumite ţări”, a mai spus Varadkar, fără a oferi detalii suplimentare asupra destinaţiilor.

Relaxarea măsurilor restrictive a început pe 18 mai. Conform informaţiilor furnizate de Leo Varadkar, următoarea fază a măsurilor de relaxare va putea „începe pe 20 iulie, sub rezerva aprobării guvernului”.

Dacă vrei să rămâi la curent cu informaţiile de actualitate din Irlanda şi nu numai, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Pentru ştiri de ultimă oră şi alte informaţii poţi să vizitezi www.dublin24.ro.

Comentarii