Crește, din nou, numărul cazurilor de coronavirus în Irlanda. Peste 1.500 de infectați în ultimele 24 de ore

569
Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay

Departamentul de Sănătate a confirmat astăzi încă 1.546 de cazuri noi de Covid-19 în Irlanda, cu alte 9 decese. Aceste cifre duc numărul de cazuri raportate de la începutul pandemiei la 88.439, în timp ce numărul decesurilor a ajuns la 2.213.

Dintre cazurile notificate astăzi:

  • 757 sunt bărbați / 788 sunt femei
  • 66% au sub 45 de ani
  • Vârsta medie este de 34 de ani
  • 444 în Dublin, 203 în Cork, 111 în Louth, 87 în Limerick, 85 în Donegal și restul de 616 cazuri sunt răspândite în toate celelalte județe.

„Am atins o etapă semnificativă în răspunsul nostru colectiv la pandemia COVID-19 în Irlanda, odată cu lansarea programului național de vaccinare. A vedea primii beneficiari ai vaccinului ne oferă speranță pentru vremuri mai bune, mai ales pentru cei dintre noi care sunt cei mai vulnerabili la virus, inclusiv cei peste 70 de ani și cu alte afecțiuni medicale. Programul de vaccinare se va concentra asupra grupurilor prioritare, în conformitate cu deciziile recente ale Guvernului, în primă instanță.

„Pe măsură ce programul de vaccinare se desfășoară, trebuie să rămânem atenți la riscul continuu al răspândirii COVID-19 și să urmăm sfaturile de sănătate publică în viața noastră de zi cu zi. Respectarea sfaturilor de sănătate publică este singurul nostru mijloc de a suprima răspândirea virusului în comunitate. Vă protejați pe dumneavoastră și familia dvs. de acest virus extrem de infecțios de fiecare dată când vă spălați pe mâini, purtați o mască de protecție, păstrați o distanță de 2 metri, vă reduceți contactele sociale și rămâneți acasă dacă vă simțiți rău.”, a transmis dr. Tony Holohan.

Potrivit unor surse, se pare că Irlanda se îndreaptă spre restricții ”complete” de Nivel 5.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii