COVID-19 Irlanda: Sute de noi cazuri și patru decese confirmate azi

164
Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay

Alte 344 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în Irlanda, în timp ce au fost confirmate încă patru decese. Aceste cifre, anunțate sâmbătă seara, aduc numărul total de cazuri la 70.143 de când a început focarul.

Dublin a raportat, din nou, cel mai mare număr de cazuri noi – 127, urmat de Cork cu 46. Louth a înregistrat o creștere notabilă – 26 cazuri, la fel ca Donegal cu 22 și Limerick cu 20. Restul de 103 cazuri sunt răspândite în alte 20 de județe.

Dintre cazurile notificate astăzi:

  • 156 sunt bărbați / 185 sunt femei
  • 69% au sub 45 de ani
  • Vârsta medie este de 32 de ani

Creșterea cazurilor de astăzi vine după ce directorul general al OMS a declarat vineri că știrile despre vaccin, din ultimele săptămâni, au răspândit „speranța de a pune capăt pandemiei”.

În aceeași zi, Taoiseach Micheal Martin a anunțat că Irlanda ar putea beneficia de vaccin înainte ca anul să se termine.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că situația Covid este mai gravă în acest moment decât a fost de la început.

„Au fost raportate mai multe cazuri de COVID-19 în ultimele 4 săptămâni decât în ​​primele șase luni ale pandemiei.

„În toată Europa și America de Nord, spitalele și unitățile de terapie intensivă se umplu sau sunt pline.

„În această săptămână au apărut mai multe vești bune din studiile de vaccin, care continuă să ne dea speranța că punem pune capăt pandemiei. În același timp, trebuie să continuăm să folosim instrumentele de care dispunem pentru a întrerupe lanțurile de transmitere și a salva vieți acum.”, a declarat șeful OMS.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii