Concerte extraordinare, difuzate online, de Ziua Națională a României

56

Orchestra Română de Tineret revine în atenţia publicului cu un concert extraordinar online ce va fi difuzat de Ziua Naţională a României. 

Înregistrat la Palatul Tinerimea Română, concertul Orchestrei Române de Tineret, dirijat de maestrul Cristian Mandeal, va cuprinde: Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri, Serenada Română și Dans Țărănesc pentru violoncel și orchestră de Constantin Dimitrescu (solist Ştefan Cazacu), Balada pentru vioară și orchestră de Ciprian Porumbescu (solist AlexandruTomescu), Jocuri românești de Sabin Păutza şi  Simfonia a II-a în Re major, op. 36 de Ludwig van Beethoven.

Concertul va fi difuzat în data de 30 noiembrie, începând cu ora 19:00 la adresa https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana.

De asemenea, Ambasada României la Dublin invită comunitatea de români din Irlanda, în data de 1 Decembrie 2020, la concertul susținut online de renumitul Cvartet ConTempo, format din muzicieni români, rezidenți în Irlanda: Adrian Mantu, Ingrid Nicola, Andreea Banciu, Bogdan Sofei, cu ocazia Zilei Naționale.

Cvartetul ConTempo va interpreta un program atent selecționat, care va cuprinde piese clasice românești ale unor compozitori români celebri, precum George Enescu și Theodor Grigoriu.

Concertul, care face parte din proiectul intitulat “From Europe, with love” este dedicat Zilei Naționale a României și este organizat de Galway Music Residency, sub auspiciile Ambasadei României la Dublin.

Concertul va avea loc marți, de la ora 13:00, la Sala Oughterard, Courthouse din Galway. Acesta va fi precedat de o alocuțiune susținută de ambasadorul României în Irlanda, Manuela Breazu.

Pentru vizionarea concertului, accesați link-ul: https://www.facebook.com/thegalwaymusicresidency/posts/3838454732851879

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii