Când se deschid pub-urile şi de când vor putea fi reluate călătoriile internaţionale

547

După lungi aşteptări, Irlanda urmează să reducă semnificativ restricţiile în următoarele luni, premierul anunţând planurile de redeschidere a societății în această vară.

Cabinetul a semnat o serie de măsuri care permit reluarea activităţilor în mai multe sectoare importante.

Sectorul ospitalității va avea în sfârșit din nou permisiunea să primească clienții, astfel că din 5 iulie clienţii vor putea servi masa şi în interiorul localurilor.

De asemenea, din 19 iulie vor fi permise călătoriile internaţionale, o dată ce va fi introdus Certificatul Verde în Uniunea Europeană.

Între timp, există și planuri pentru ca evenimentele sportive şi cele de divertisment să fie reluate cu până la 500 de persoane în exterior, în lunile următoare.

Aşadar, autorităţile irlandeze au anunţat că:

Din 2 iunie se vor redeschise hotelurile şi pensiunile, iar din 7 iunie este permisă funcţionarea localurilor în aer liber, urmând ca din 5 iulie să se reia servirea şi în interiorul restaurantelor şi pub-rilor.

Tot din 7 iunie se deschid cinematografele şi sălile de sport. De asemenea, din 7 iulie, vor putea participa 25 de persoane la nunţi şi 50 de invitaţi dacă vorbim doar de ceremonia civilă/religioasă.

Din 5 iulie puteţi primi vizitatori din 3 alte gospodării şi tot de atunci activităţile sportive, de divertisment şi cele artistice, în grupuri de maxim 6 persoane, pot fi reluate.

În iulie şi august vor fi permise aşa-zisele evenimente- test cu până la 500 de persoane care se pot aduna în locuri în aer liber.

Potrivit ministrului Sănătății, Stephen Donnelly, noile măsuri vor fi posibile datorită ritmului alert în care se desfăşoară programul de vaccinare și a măsurilor actuale de sănătate în vigoare.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii