Când ar putea să îţi vină rândul la vaccinare dacă locuieşti în Irlanda

989
Image: 2021 Getty Images

Ministrul Sănătății, Stephen Donnelly, a anunțat astăzi pe Twitter că persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 44 de ani se pot înregistra pentru a fi vaccinate săptămâna aceasta.

Chiar dacă nu există o dată definitivă pentru momentul în care fiecare grupă de vârstă sub 40 de ani va primi vaccinul, acest lucru poate fi estimat.

Aproximativ 260.000 de vaccinuri sunt administrate în fiecare săptămână, așa că autorităţile sunt convinse că în următoarele luni, oricine ar vrea să se imunizeze, va putea face acest lucru.

Folosind Omnicalculatorul care calculează estimativ cât trebuie să aştepte o persoană ca să beneficieze de vaccin arată că:

Dacă ai 40 de ani, vei putea să te înregistrezi în perioada următoare. Există între 100.000 și 600.000 de oameni în fața ta, la rând, pentru un vaccin în toată Irlanda.

S-ar putea să primeşti prima doză de vaccin între 6 iunie și 2 iulie.

Cei în vârstă de 35 de ani, potrivit calculatorului, au între 592.947 și 1.022.517 persoane în față”, şi se pot aștepta la o primă doză de vaccin între 2 iulie și 24 iulie. La fel ca şi ce în vârstă de 30 de ani.

În schimb, persoanele de 25 de ani au între 1 milion și 1,4 milioane de oameni în fața lor la coadă şi ar putea fi imunizaţi între 24 iulie și 13 august.

Se pare că cei cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani vor fi vaccinați la o rată similară cu cei sub 35 de ani. Oricine în vârstă de 20 de ani ar trebui să se aștepte să primească o primă doză de vaccin între 24 iulie și 13 august.

Cei mai tineri, adică care au între 16 şi 19 ani, vor trebui să aştepte până la jumătatea lunii august pentru o primă doză.

În ceea ce privește cea de-a doua doză, aceasta va fi administrată începând cu luna septembrie.

Omnicalculatorul îţi arată un număr estimat de persoane care au prioritate la vaccinare înaintea ta. Totuşi, dacă eşti lucrător medical, rezident al unui centru de bătrâni, gravidă sau ai alte probleme de sănătate, data la care te-ai putea vaccina ar putea să fie diferită.

Mai multe detalii AICI.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii