Când ar putea fi deschise pub-urile și restaurantele în Irlanda

1330
Photo: Brian Lawless/PA Wire

Guvernul urmează să se întâlnească săptămâna aceasta pentru a decide ce se va întâmpla în cursul lunilor mai, iunie și iulie. În timp ce o mulțime de industrii așteaptă să primească undă verde, sectorul ospitalității a fost destul de vocal, determinând anumiți miniștri să confirme faptul că restaurantele vor putea să funcționeze în aer liber în viitorul apropiat. În acest sens, ar putea fi posibilă varianta în care restaurantele și pub-urile vor putea servi băuturi și mâncare pe terase în această vară.

„Ceea ce am spus la început este că indiferent ce sector vom deschide, acesta trebuie să rămână deschis și în viitor. Vrem să încheiem acest sistem de închidere- deschidere de care lumea s-a săturat, așa că totul trebuie să fie decis în mod adecvat.

„Cred că luna aprilie a fost bună – ne-am atins obiectivele, strategia funcționează în ceea ce privește controlul virusului și acest lucru trebuie recunoscut și cred că este important, deoarece asta va da oamenilor încredere în ceea ce privește următoarea fază.

„Spre sfârșitul lunii mai și, în funcție de progres, vom analiza redeschiderea hotelurilor și a pensiunilor începând din iunie. De altfel, ziua de 10 iunie este data menționată pentru redeschiderea unităților de cazare.”

Cu toate acestea, redeschiderea hotelurilor, care ar include servicii de bar și restaurant pentru oaspeți, ar putea pune probleme Guvernului dacă celelalte pub-uri și restaurante rămân închise. Acest lucru ar putea determina proteste împotriva favoritismului arătat industriei hoteliere.

Asociația Restaurantelor din Irlanda vrea ca toate aceste localurile să fie deschise în același timp.

„Este corect să spunem că sectorul ospitalității a fost afectat în mod deosebit de puternic de pandemie, dar chiar și în industria noastră, unii s-au luptat mai mult decât alții.”

„Ne uităm mai întâi la deschiderea în aer liber și, sperăm, că putem obține asta, iar dacă va merge bine și lucrurile vor funcționa cu succes, poate, în 2-3 săptămâni vom putea primi clienți și în spațiile interioare.”, a spus un reprezentant al Asociației.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii