Călătoriile internaționale rămân nesigure, a transmis dr. Tony Holohan

870
Image: Collins Photo Agency

Familiile care speră să plece în afara țării în preajma Crăciuniului au primit o nouă lovitură pe fondul unui avertisment recent privind siguranța călătoriilor internaționale.

Directorul medical Tony Holohan a declarat în fața unui comitet guvernamental că aceste călătorii din motive neesențiale „nu sunt sigure”.

El a răspuns la întrebările referitoare la fezabilitatea călătoriilor internaționale de acum până la Crăciun pentru persoanele care doresc să-și viziteze familiile.

„În acest moment călătoriile internaționale cu caracter neesențial nu sunt sigure.

Mișcarea populațiilor în jurul zonelor cu o rată ridicată a coronavirusului, în special în Europa și America de Nord,nu este sigură.”, a declarat acesta.

El a transmis că este exclus ca situațiile în care persoanele se întorc acasă pentru a-și vizita familia la sfârșitul lunii decembrie, să fie clasificate drept călătorii „esențiale”.

Irlanda va adopta un nou sistem unitar la nivelul UE pentru călătoriile internaționale, pe 8 noiembrie.

Țările vor fi desemnate cafiind verzi, portocalii sau roșii, în funcție de numărul de cazuri, dar și de restricțiile impuse pe teritoriul fierăreia în parte.

Echipa Națională de Sănătate Publică de Urgență (Nphet), pe care o conduce dr. Holohan, a consiliat Guvernul cu privire la aceste măsuri. Membrii acesteia au recomandat ca în cazul persoanelor care fac testul COVID-19 să le fie restricționată șicarea între 5 și 7 zile, în loc de 14.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii