Călătorii din țările considerate „portocalii”la nivel european nu vor trebui să își restricționeze mișcările

620
Image: RTE.ie

Pasagerii din țările „portocalii” ale UE care sosesc în Irlanda de duminică nu vor trebui să își restricționeze mișcările timp de 14 zile dacă au efectuat un test negativ Covid-19 cu trei zile înainte de sosire.

Acest lucru a fost dezvăluit de ministrul pentru transporturi, Eamon Ryan, când a apărut astăzi în fața comitetului pentru transporturi pentru a discuta planul Guvernului privind gestionarea călătoriilor din UE în cadrul noului său sistem de semaforizare.

Ministrul a mai spus că obligația de restricționare a mișcărilor pentru 14 zile rămâne pentru cei care vin dintr-o regiune roșie.

Cu toate acestea, autoritățile spun că izolarea poate fi evitată dacă, la cinci zile după sosirea în Irlanda, se poate face dovada unui test Covid-19 negativ.

Ministrul Ryan a transmis că planul care prevedere testarea pentru sosirile internaționale va fi făcut public pe 10 noiembrie.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor va publica săptămânal un sistem de culori în trei etape pentru a indica nivelul de risc din fiecare zonă a UE.

Nivelurile vor fi determinate de o serie de factori, inclusiv incidența de 14 zile la 100.000 de locuitori, numărul de teste efectuate și rata de pozitivitate.

Țările verzi au o rată de mai puțin de 25 de cazuri la 100.000 de populație, cele portocalii au o rată de infecție sub 50, în timp ce țările roșii (marea majoritate a țărilor UE în prezent) au mai mult de 50 de cazuri la 100.000 de persoane.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii