Cabinetul irlandez va anunța astăzi noul calendar de ridicare a restricțiilor

402
Image: RollingNews.ie

Cabinetul se va întruni pentru a analiza o propunere care să pună capăt aproape tuturor restricțiilor Covid-19 până pe 22 octombrie. Reuniunea de astăzi va lua în considerare un plan de semnare a unui calendar care să aibă în vedere revenirea treptată la locul de muncă din 20 septembrie.

Comitetul Cabinetului pentru Covid-19 a formulat o propunere care ar reduce efectiv restricțiilor din 22 octombrie. Acest lucru este condiționat de faptul că numărul de cazuri rămâne gestionabil și 90% dintre adulți sunt vaccinați complet.

Cel mai probabil măștile vor rămâne obligatorii în sectorul medical, în domeniul comerțului cu amănuntul și în transportul public. Începând cu 6 septembrie, mulțimi mai mari de oamei se pot aduna pentru ceremonii religioase și evenimente sportive.

Spațiile interioare pot fi folosite la 60% din capacitate pentru evenimente, pentru cei care sunt vaccinați. Muzica live în interior va reveni la nunți și în baruri, în timp ce, angajații ar putea reveni la birouri din 20 septembrie. Activitățile în interior, după școală, s-ar putea relua, la fel ca și sporturile de sală.

Un purtător de cuvânt al Asociației de Muzică și Divertisment din Irlanda a declarat că reducerea propusă a restricțiilor este un „pas semnificativ în direcția cea bună”.

Matt McGrenaghan a declarat că asociația a salutat includerea pub-urilor și a nunților în plan, adăugând că acestea reprezintă o parte semnificativă a forței de muncă. Vorbind la Morning Ireland de la RTÉ, el a spus că industria trebuie să atingă capacitatea de 100% cât mai curând posibil, dar a adăugat că sectorul nu poate fi pornit peste noapte, în special în cazul teatrelor.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii