Autoritățile irlandeze, rugate să salveze Grădina Zoologică din Dublin afectată de pandemie

208
Image: Gareth Chaney/Collins

Taoiseach Micheal Martin a declarat că Guvernul va face tot posibilul pentru a se asigura că grădina zoologică din Dublin nu se închide.

Liderul Sinn Fein, Mary Lou McDonald, a apelat la premierul Irlandei în Dail pentru a se asigura că sunt puse la dispoziție fonduri necesare finanțării Grădinii ZOO.

Ea a spus că închiderea ar fi devastatoare pentru economie, turism și ocuparea forței de muncă locale.

Grădina Zoologică din Dublin a început o campanie în această dimineață pentru a salva casa a peste 400 de animale, deoarece se simte impactul covârșitor al pandemiei Covid-19.

Martin a spus că Guvernul nu dorește închiderea Grădinii Zoologice din Dublin și va face „tot ce poate” pentru a se asigura că acest lucru nu se va întâmpla.

El a spus că Guvernul intenționează să acționeze și să intervină pentru a se asigura că aceasta va fi deschisă „pentru generațiile viitoare”.

Taoiseach Micheal Martin a spus: „Guvernul se implică în cazul Grădinii Zoologică din Dublin și Fota Wildlife Park și va interveni pentru a sprijini acest seector”.

Ministrul pentru Patromoniu, din partea Partidului Verde, Malcolm Noonan, a declarat că speră că departamentul său va putea oferi sprijin grădinii zoologice din Dublin.

„M-am întâlnit cu directorii @DublinZoo și @fotawildlife Park, precum și cu directorul Asociației Britanice și Irlandeze al Grădinilor Zoologice și Acvarii @BIAZA acum câteva săptămâni pentru a evalua amploarea provocărilor cu care se confruntă acestea și ce finanțare este necesară.

„În acest scop, sper că departamentul meu va putea oferi sprijin financiar pe termen scurt pentru a contribui la susținerea celor două grădini zoologice principale care se confruntă cu probleme pe perioada pandemiei.”

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii