Autoritățile irlandeze iau în considerare un nou lockdown din cauza cifrelor crescute din ultima perioadă

2230
Image: IrishMirror

Un nou blocaj național este o variantă pe care autoritățile irlandeze o iau din ce în ce mai mult în considerare, deoarece ne aflăm într-un „loc întunecat și îngrijorător”, a spus ministrul Simon Harris.

El a transmis că ședința de urgență a Cabinetului convocată pentru mâine, a doua în doar trei zile, nu va fi una în care aleșii își vor împărtăși urări de sărbători, ci una cât se poate de serioasă, având în vedere situația actuală.

Harris a declarat că Guvernul va lua „cu siguranță” în considerare recomandarea doctorului Tony Holohan, care dorește reintroducerea rigurozității depline a nivelului 5.

Acest lucru ar face ca toate magazinele care s-au redeschis săptămâna aceasta după Crăciun, precum Penneys și Smyths, să își tragă, din nou, obloanele. Același lucru ar urma să se întâmple și cu sălile de sport și terenurile de golf, dacă se va trece la implementarea planului complet al dr. Holohan și NPHET.

„Este un sentiment ciudat astăzi, deoarece pe de o parte este o zi care ne-a dat speranță, o zi în care am putut vedea, în sfârșit, ieșirea din această oribilă pandemie. Cu toate acestea, avem încă parte de întuneric în raport cu Covid-19 în Irlanda, dar nu doar în Irlanda, în Marea Britanie, cel mai apropiat vecin al nostru și într-adevăr în multe alte părți ale globului.

Simon Harris a mai spus că este nevoie de „o mai mare claritate” cu privire la restricții și că acest lucru va fi stabilit în cadrul reuniunii de urgență a Cabinetului.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii