Aproape jumătate dintre angajații magazinelor din Irlanda spun că oamenii nu ţin cont de distanțarea socială

263
Image: Getty

Oamenii nu respectă distanțarea socială în magazine, spun mai bine de jumătate din angajaţii magazinelor de pe teritoriul Irlandei.

Sondajul trage un semnal de alarmă vizavi de comportamentul clienţilor care calcă pragul punctelor de lucru ale marilor magazine care au rămas deschise pe perioada pandemiei.

Dintre cei 7.000 de membri chestionați din 300 de magazine diferite, 43% au răspuns că oamenii respectă din ce în ce mai puţin restricţiile şi măsurile de distanțare socială.

Sondajul, realizat între 10 și 20 aprilie, arată, de asemenea, că 29% dintre lucrători nu au primit suficiente echipamente de protecție personală.

23% au spus că nici cărucioarele de cumpărături, nici coșurile nu au fost igienizate în mod regulat, 21% au declarat că nu au dispus de suficient gel dezinfectant, iar 18% au afirmat că nu există scuturi / ecrane de protecție suficiente.

Alţi 17% dintre lucrători au susținut că măsurile pe care angajatorii lor le-au pus în aplicare pentru a lupta cu COVID-19 erau „sărace” sau „extrem de sărace”.

Secretarul general, John Douglas, consideră că lucrătorii ar trebui să primească o majorare de 20% datorită pericolului la care sunt expuşi.

Douglas a mai spus că „Rezultatele acestui sondaj sunt foarte îngrijorătoare. Este clar că unii angajatori trebuie să facă mai mult pentru a-și proteja personalul și clienții.”

Comentarii