Aproape 80 de copii irlandezi, trimiși în Marea Britanie pentru evaluarea identității de gen în ultimii 3 ani

228
Image: Irish Mirror

Un număr de 78 de copii irlandezi au fost trimiși, în ultimii trei ani, de HSE în Anglia pentru a le fi evaluată confuzia cu privire la identitatea de gen.

Șase din zece copii care au ajuns la Spitalul din Crumlin, primesc asistență psihosocială, în timp ce 40% primesc tratament medical, cum ar fi blocante de pubertate.

46 de copii au ajuns la Clinica Tavistock din Londra, în 2018, prin Schema de tratament în străinătate și alți 20, anul trecut.

12 copii care au fost nemulțumiți de sexul lor biologic au fost chemați, în 2017, la clinica de specialitate NHS din Londra care tratează copiii transgender.

Children’s Health Ireland (CHI) din cadrul Spitalului din Crumlin spune că, în prezent, tratează mai puțin de 20 de pacienți, unii cu hormoni care blochează pubertatea.

Suprimarea pubertății folosind hormonul care eliberează gonadotropină funcționează prin stoparea creșterii hormonilor naturali – estrogen și testosteron.

„Un copil poate fi trimis la GIDS în cadrul Clinicii Tavistock, doar printr-un consultant care are drept de practică în cadrul sistemului irlandez de sănătate.”, a explicat un reprezentant al Spitalului Crumlin.

Acesta a adăugat: „După ce un copil a fost evaluat în mod oficial de GIDS la Clinica Tavistock și are nevoie de tratament suplimentar, este trimis la Crumlin și evaluat de către un endocrinolog pediatru.”

Când vine vorba despre blocantele de pubertate, spitalul susține că acestea respectă Orientările internaționale ale Societății de Endocrinologie.

„60% dintre pacienții care au probleme de identitate de gen vor fi tratați prin sprijin psihosocial și doar 40% vor necesita tratament medical și de altă natură”, a declarat CHI.

Pagina de informare a HSE despre dismorfia de gen explică că adolescenții sub 18 ani sunt trimiși la un psihiatru de specialitate pentru evaluarea continuă a acestora.

HSE spune că ghidurile Societății de Endocrinologie din Marea Britanie nu recomandă tratamentul endocrin pentru copiii mici, deoarece diagnosticul de disforie de gen nu poate fi pus înainte ca aceștia să ajungă la pubertate.

Tot potrivit HSE, odată ce un copil va împlini 18 ani, acesta poate începe procesul chirurgical de schimbare a sexului.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii