Ambasada României la Dublin: Condițiile de intrare în Irlanda!

558
Image: RTE.ie

Condiții de călătorie din România în Irlanda, începând cu data de 6 ianuarie:

Rezultatul negativ la testul (PCR) de depistare a COVID-19 – efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Irlandei este necesar DOAR pentru PERSOANELE NEVACCINATE sau PERSOANELE CARE NU AU TRECUT PRIN BOALĂ ÎN ULTIMELE 180 DE ZILE;

Testul molecular de tip PCR (test de reacție în lanț a polimerazei) este singurul tip de test acceptat de autoritățile de sănătate publică irlandeze și trebuie prezentat atât înainte de îmbarcare, cât și la sosirea pe teritoriul irlandez.

NU se mai aplică măsura prezentării la îmbarcare a unui test PCR sau antigen negativ pentru persoanele care prezintă o dovadă validă care atestă că:

1. A fost făcut oricare dintre vaccinurile COVID-19, respectiv s-a obținut certificatul digital UE/EU Digital COVID Certificate, care conține codul QR cu semnătură digitală pentru verificare;

2. De la infectarea cu virusul SARS-CoV-2 au trecut mai puțin de 180 de zile de la data rezultatului pozitiv al testului (PCR)- începând cu a 11-a zi de la data testului pozitiv;

Persoanele care sosesc în Irlanda nu trebuie să se carantineze.

Călătoriile în cazul copiilor

Copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Irlandei, cu excepția cazului în care au dovezi valide de vaccinare sau vindecare după infectarea cu Covid-19.

Copiii în vârstă de 11 ani sau mai mici NU trebuie să să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

La intrarea în Irlanda, pe cale aeriană sau maritimă, pasagerii au obligația de a completa online un formular de localizare (disponibil online: https://www.gov.ie/…/ab900-covid-19-passenger-locator…/.

Completarea corectă și completă a formularului de localizare este obligatorie.

Sunt exceptați de la completarea formularului furnizorii de servicii esențiale ale lanțului de aprovizionare, cum ar fi transportatorii, piloții și personalul maritim, precum și personalul diplomatic.

Formularul de localizare se completează exclusiv online, înainte de îmbarcare. Formularul prezentat în format hârtie nu este acceptat. Transportatorii sunt obligați să refuze îmbarcarea pasagerilor care nu au formularul online completat, iar necompletarea acestuia constituie infracțiune. La completarea formularului online, se va emite o dovadă pe e-mail care va trebui prezentată la îmbarcarea în avion sau feribot către Irlanda.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii