Ajutorul de șomaj pandemic nu va fi redus așa cum a fost plănuit inițial. Plata acestuia a fost extinsă până la 31 martie

865

Guvernul prelungește plata ajutorului de șomaj pandemic până la 31 martie. Informația a fost confirmată astăzi odată cu anunțarea noilor restricții.

De asemenea, s-a decis ca Schema de subvenționare a salariilor angajaților și plata săptămânală CRSS destinată companiilor să fie acordate tot până la finalul lunii martie.

„Încă de la începutul acestei pandemii, Guvernul s-a străduit să protejeze persoanele care și-au pierdut locul de muncă fără a fi vina lor.

„Pot confirma că Guvernul a aprobat astăzi propunerea mea de a menține plata șomajului pandemic la cuantumul actual până la 31 martie 2021.

„Această claritate va ajuta la evitarea anxietății și îngrijorărilor inutile atât pentru lucrătorii care beneficiază de acest ajutor, cât și pentru cei care vor trebui să îl acceseze ca urmare a ultimelor restricții anunțate astăzi.

„Când a fost introdus ajutorul de șomaj pandemic, în martie anul trecut, se intenționa să fie în vigoare doar pentru o perioadă de 12 săptămâni.

„După cum știm cu toții, virusul a avut un impact mult mai durabil atât în Irlanda, cât și la nivel global, pe care nu l-am anticipat inițial.

„Până la 5 miliarde de euro s-au plătit până acum pentru această schemă. Deși este o sumă imensă, s-a procedat absolut corect pentru a ne asigura că veniturile a sute de mii de oameni au fost protejate într-o perioadă de dificultate fără precedent pentru țara noastră.

„ Ajutorul rămâne deschis pentru aplicații noi și cel mai rapid și mai simplu mod de a aplica este prin intermediul site-ului www.MyWelfare.ie.”, a anunțat Ministrul Protecției Sociale Heather Humphreys.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii