A crescut considerabil numărul celor fără adăpost care au nevoie de servicii psihologice

172
Image: ACS

Potrivit Merchants Quay Ireland, a existat o creștere a cererii de servicii de sănătate mintală de către cei care sunt fără adăpost.

Raportul anual din 2019 arată că anul trecut a existat o creștere de 11% a persoanelor care au solicitat ajutor pentru probleme de sănătate mintală.

Organizația caritabilă care se ocupă de persoanele fără adăpost a declarat că există cereri mai mari pentru aceste servicii decând a început pandemia.

Potrivit RTE News, Sharon, care doarme într-un cort din Dublin, a declarat că a remarcat că sănătatea sa mentală a fost afectată de când au fost introduse primele restricții în martie.

De atunci, a început să citească din nou cărți, despre care a spus că îi ajută să-și păstreze mintea ocupată.

Cu toate acestea, femeia a avut o perioadă dificilă, în special în ultima lună. Partenerul ei a murit în prima săptămână din octombrie și a spus că încă nu s-a împăcat cu pierderea.

„M-am dus să dorm și m-am trezit la 7.30 și el era mort. Am sunat la o ambulanță, am încercat să-l resuscitez, dar nu s-a mai trezit.

„Nu am unde să stau și să-l plâng pe Philip”, a spus ea printre lacrimi.

O altă persoană fără adăpost, Aaron, care doarme într-un cort spune că este mai sigur să doarmă pe străzi decât într-un hostel. Bărbatul povestește că face eforturi ca să rămână pozitiv, dar restricțiile fac acest lucru aproape imposibil.

Aaron și Sharon sunt doar doi dintre cei care sunt vizitați de personalul Merchants Quay Ireland între orele 7.30 și 8.30 dimineața.

Închiderea serviciului de zi din cauza restricțiilor Covid-19 a scos personalul pe străzi pentru a distribui alimente și provizii pentru persoanele care dorm afară.

Directorul executiv al MQI, Paula Byrne, a declarat că nu există nicio îndoială că izolarea socială și dificultățile au un impact negativ asupra sănătății mintale a celor fără adăpost.

Ea a cerut Guvernului să acorde prioritate investițiilor în serviciile de sănătate mintală oferite de sectorul voluntar și comunitar, inclusiv desfășurarea de noi tehnologii, cum ar fi telemedicina și clinicile virtuale, ca modalitate de a sprijini grupurile vulnerabile.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii