42 de infectați cu coronavirus la o fabrică de procesare a cărnii din Co Wexford

265
Image: RTE.ie

O fabrică de procesare a cărnii din Co Wexford a confirmat 42 de cazuri pozitive de Covid-19 în urma verificării personalului.

Slaney Foods din Bunclody a declarat că funcționează la o „capacitate semnificativ redusă” ca urmare a focarului.

„În conformitate cu protocoalele Covid-19, toate contactele strânse ale celor afectați se auto-izolează în prezent”, a declarat compania într-un comunicat pentru RTÉ News.

Cazurile au fost detectate în urma testării personalului, vinerea trecută.

„Siguranța personalului și sănătatea publică sunt prioritatea noastră, iar Slaney Foods va continua să colaboreze cu HSE în legătură cu această chestiune”.

Slaney Foods este un operator de prelucrare a cărnii de vită de multă vreme și un angajator semnificativ în nordul Wexford-ului.

Reprezentanții companiei au precizat că de la începutul pandemiei au introdus măsuri speciale de protecție. Acestea includ, printre altele, verificări ale temperaturii la intrarea în fabrică, timpi de pauză eșalonați, măsuri de distanțare socială în cantine și toate celelalte spații comune, precum și protocoale detaliate pentru colegii care prezintă orice simptome.

„Evoluăm și îmbunătățim continuu măsurile pentru a asigura siguranța în toate locațiile noastre.”, au transmis aceștia.

Întrebat dacă vreunul dintre cazuri a fost asociat cu călătoriile, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că nu comentează detalii specifice, dar a adăugat: „În conformitate cu liniile directoare naționale, avem în vigoare protocoale de călătorie stricte pentru tot personalul, indiferent de naționalitate.

„Orice angajat care a călătorit în străinătate trebuie să stea în carantină obligatorie timp de 14 zile înainte de a se întoarce la serviciu și în acest timp trebuie să facă două teste PCR Covid-19 la intervale adecvate.”

Wexford a confirmat ieri 86 de cazuri noi de Covid-19, fiind al treilea județ cu cel mai mare număr de cazuri din țară.

Dacă vrei să rămâi la curent cu actualitatea din Irlanda și România, urmărește Dublin24 pe Facebook.

Comentarii